Şifrem?
901 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit'teki Asansörlere Sıkı Denetim Geliyor
Edremit Belediyesi sınırları içerisindeki yapılarda bulunan asansörler, belediye, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın imzaladığı ortak protokol çerçevesinde sıkı denetimlere tabi tutulacak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Öğlen saatlerinde Edremit Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen törende, ‘Asansör Denetimleri’ konusunda protokol imzalandı. Türkiye’de şimdiye kadar sadece büyük şehirler ve il merkezlerinde uygulanan protokol anlaşmalı sıkı asansör denetimleri, ilk kez bir ilçede uygulamaya konulacak.

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak ilçedeki yapılarda 15 yıldır bakımı yapılmayan ve hala korkmadan kullanılan asansörler olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Makine Mühendisleri Odası Edremit İlçe Temsilciliği ve Edremit Elektrik Mühendisleri Odası ile imzaladıkları protokol sayesinde artık asansörlerin daha güvenli olacağını belirtti.

Makine Mühendisleri Odası Edremit İlçe Temsilcisi Mustafa Akal ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Çağlar, hazırlanan protokolü Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın makamında hep birlikte imzaladı. Oda yetkilileri, bu sayede artık Edremit’teki asansörlerin sıkı denetimlere tabi tutulacağının altını çizdi.

“ARTIK BU KONU ÇOK ÖNEMLİ HALE GETİRİLDİ”
Makine Mühendisleri Odası Edremit İlçe Temsilcisi Mustafa Akal, “Hükümetin çıkardığı kanunla çok önemli hale geldi. Hasarlı asansörleri mühürleme yetkisi belediyeye o geldi. Nasıl trafiğin trafikte hasarlı kullanılamaz hale gelen araçları men etme yetkisi varsa, asansörler içinde belediye hasarlı gördüğü kullanılamaz haldeki asansörleri mühürleme yetkisine sahip oldu. Elektrik ve makine mühendisleri odası ile birlikte belediyeyle birlikte protokolü imzalamış bulunuyoruz. Bundan sonra hasarlı asansörler çalışmayacak. Bir binanın bakımı çok cüzi bir fiyatta yani 50 lira gibi bir maliyetle binadaki asansörlerin bakımı yapılabilecek. Şöyle düşünün bir binada 10 kişi veya 5 kişi oturduğunu düşünürsek adam başına beş lira on lira düşüyor. Bu bir bedel değil. Ama ortada bir can var. Bir asansörde can kaybının olması hepimizi üzer” dedi.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ise, “Biz 1999 ve 2004 yılında da buna benzer bir sözleşme imzalamıştık. Elektrik ve makine mühendisleri odasıyla bir sözleşme imzalamayı vicdani görev arz ettik. Neden şuana kadar Edremit’te asansör kazası olmadı. Fakat 15 yıldır hiç bakım yapılmayan ve hala hiç çekinilmeden kullanılarak tehlike saçan asansörler var. 10 yılda metal yorgunluğu oluşuyor bir kere. Bunların denetlenmesi gerekiyor. Bir kaza olmuş içersinde üç beş kişi ölmüş asansörler denetlenmiş kıymeti yok. Biz bu kaza olmadan önce önlem aldık. Hem elektrik hem de makine mühendisleri odamızla sözleşmemizi imzaladık. Asansörlerin kontrolleri için ciddi ücretler alınmayacak. Kontroller için 50 lira gibi bir ücret alınacak. Netice itibarıyla halkımıza ekonomik bir külfette getirmeyecek. Bu kurallar çerçevesinde Edremit’te denetlenmeyen asansör kalmayacak. Görevlilere zorluk çıkaranlar hakkında belediye olarak yasal yollara başvuracağız” dedi.

Oda yetkilileri ile birlikte protokol metinlerini imzalayan başkan Tuncay Kılıç, halkın menfaatlerini gözeten her türlü anlaşmaya her zaman hazır olduklarını ifade etti.

10.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit'teki Asansörlere Sıkı Denetim Geliyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi