Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Edremit antandros

-
2277133 Edremit haber antandros 3110 inceleme

Antandros Antik Kenti'nde Tasnif ve Restorasyon Çalışmaları
Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi'ndeki Antandros Antik Kenti'nde saha çalışmalarına ara verilerek buluntu eserlerin tasnif ve restorasyonuna yoğunlaşıldı.
16.09.2019
Yabancı Öğrenciler, Antandros Antik Kenti'ni Gezdi
Edremit ve Şişli Rotary Kulüplerinin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'dan gelen mimarlık fakültesi öğrencileri Antandros Antik Kenti'ni gezerek incelemelerde bulundu.
16.09.2019
Antandros'ta 2 bin 200 Yıllık Kararname
Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağları'nın eteklerinde milattan önce 10. yüzyılda kurulduğu düşünülen, bazı kaynaklara göre tarihi milattan önce 2 bin yılına uzanan Antandros Antik Kenti'nde, üzerinde 22 satırdan oluşan kararnamenin (dekret) yer aldığı 2 bin 200 yıllık yazıt bulundu.
19.11.2018
Antandros ve Aeneas Projesi'ne Sanatçı Desteği
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 2001 yılından bu yana devam eden Antandros kazılarına destek olmak, hayata geçirilecek olan "Antandros ve Aeneas Projesi"ne katkı sağlamak amacıyla sinema sanatçısı Salih Güney öncülüğünde İzmir ve Manisa Rotary Kulüp üyeleri tarafından antik kente gezi düzenlendi.
29.10.2018
Antandros'ta Pitos Mezarlara Rastlandı
- Kazdağları'nın eteklerinde milattan önce 10. yüzyılda kurulduğu düşünülen, bazı kaynaklara göre tarihi milattan önce 2 bin yılına kadar uzanan Antandros Antik Kenti'nde, halk arasında "küp mezar" olarak da bilinen 2 "pitos mezar" bulundu - Kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat: - "Antandros kazılarında Yunanlıların kullandığı iki pitos mezarına rastladık. Halk deyişiyle küp mezarlar. Pitos mezarlar özellikle milattan önce 6. yüzyılın ortalarından itibaren kremasyon, yani yakarak gömmeden, inhumasyon yakmadan gömmeye geçişte mezar muhafazası olarak kullanılan büyük boyutlu kaplardır"
24.09.2018
Antandros Antik Kenti'ne Teknik Gezi Düzenlendi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bin 700 yıl önce inşa edildiği belirlenen mozaikleriyle ünlü yamaç ev ile nekropolisin bulunduğu Antandros Antik Kenti'ne teknik gezi düzenlendi. Teknik geziye Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon ve Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci’nin yanı sıra ilçedeki turizm derneklerinin başkanları ve yöneticileri katıldı.
14.09.2018
Antandros'ta Endüstriyel Alanlar Kazılıyor
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bin 700 yıl önce inşa edildiği belirlenen mozaikleriyle ünlü yamaç ev ile nekropolisin bulunduğu Antandros Antik Kenti'nde geçen sene ortaya çıkarılan endüstriyel alanların tabanlarında daha derine inilmesi hedefleniyor. 
13.08.2018
Aeneas ile Troia'dan Antandros'a 2018 Troia Etkinliği Başladı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde "Aeneas ile Troia'dan Antandros'a 2018 Troia'' etkinlikleri başladı.
30.07.2018
BAÜN 1. Turizm Rehberliği Kongresi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü tarafından düzenlenen "BAÜN 1. Turizm Kongresi" kapsamında Edremit ilçesindeki Antandros Antik Kenti gezildi.
30.04.2018
Avrupa Gençleri Antandros'ta Buluşuyor Projesi
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Avrupa gençleri Antandros'ta buluşuyor" projesi, Altınoluk'ta başladı. 
28.04.2018
Balıkesir'de Antandros Antik Kenti Kazıları Başladı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde mozaikleriyle ünlü Antandros Antik Kenti'nde yapılan kazıların 18. dönemi başladı.
20.07.2017
Aeneas Rotası Çalıştayı 4-7 Mayısta Yapılacak
oma İmparatorluğu'nun kurucularının atası kabul edilen Aeneas'ın, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki antik kent Antandros'tan başlayıp İtalya'da sona eren yolculuğunda izlediği rotanın turizme kazandırılması amacıyla düzenlenen "Aeneas Rotası Çalıştayı", 4-7 Mayıs'ta yapılacak.
03.05.2017
Balıkesir'de Aeneas Rotası Çalıştayı Yapılacak
Balıkesir'in Edremit ilçesinde kazı çalışmaları devam eden yaklaşık 3 bin yıllık Antandros Antik Kenti, dünya turizmine kazandırılacak.
19.04.2017
Antandros Antik Kenti'nde Kazılar Son Buldu
BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'ndeki Antandros Antik Kenti'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ege Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla 15 yıldır sürdürülen kazı çalışmalarının 2016 sezonu da tamamlandı.
01.11.2016
Antik Kavimlerin Genleri Araştırılacak
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Antandros antik kenti kazılarında bu yıl gen araştırmaları yapılacak.
03.08.2016
Antandros Antik Kenti, 16 Yıldır Kazılıyor
BALIKESİR'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'ndeki Antandros Antik Kenti'nde 16'ncı sezon kazıları başladı.
01.08.2016
Antandos’u Dünya Tanıyacak
Tarihi Antandros antik kentini daha iyi tanıtabilmek ve Edremit’in adını uluslararası arenada gündeme getirebilmek için “Aenas’ın Rotası” projesi için çalışmalara başlandı.
24.08.2015
Arda Turan: 'Antandros, Bir Dünya Mirasıdır'
A Milli Takımı'n Kaptanı ve Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda Turan, Edremit ve Antandros Antik Kenti’nin fahri tanıtım elçisi oldu.
04.05.2015
Alman Konuklar Antandros’a Hayran Kaldılar
Edremit ile kardeş şehir olan Almanya’nın Kamp Lintfort Belediye Başkanı Prof. Dr. Christoph Landscheidt ve beraberindeki Alman heyet Edremit ziyaretinde tarihi Antandros Antik Kenti’ni gezdi.
20.04.2015
Antandros Derneği'nden Farkındalık Çalışması
Antandros Derneği tarafından “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde farkındalık amacıyla düzenlenen “Antandros t-shirtünle selfie çek, gönder!” kampanyasına Edremit genelinden çok sayıda vatandaş katıldı.
10.03.2015
Antandros Derneği'nden Başkan Saka'ya Ziyaret
Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği’nde yapılan genel kurul sonrası göreve gelen Dernek Başkanı Gülçin Cömert ve yönetim kurulu üyeleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret etti.
27.02.2015
Kılıçdaroğlu, Antandoros’ Un Fahri Elçisi Oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde Ankara’da Kazdağları’nın Antik Zenginliği Tarihi Antandros Kenti Fotoğraf Sergisi için bulanan Antandros Derneği üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
24.12.2014
Antandros Antik Kenti Mecliste
Kazdağları’nın antik zenginliği tarihi Antandros kentiyle ilgili fotoğraf sergisi TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ve çok sayıda davetlinin iştirakiyle TBMM’de açıldı.
23.12.2014
Eski Kültür Bakanı Sağlar Antandros'u İnceledi
Eski Kültür Bakanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ve Antandros Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Cömert, Tarihi Antandros Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.
22.12.2014
TBMM Kapılarını Antandros'a Açacak
Fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan, Kazdağları’ndaki Antandros Antik Kenti’ne ait fotoğrafların yer aldığı sergiyi TBMM’de beğeniye sunacak.
22.12.2014
Başkan Saka ve Meclis Üyeleri Antandros'u Gezdi
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Mahallesi’nde bulunan Antandros antik kenti kazı alanında incelemelerde bulundu.
18.12.2014
Edremit'ten Antandros'lu Tanıtım
İzmir Kültürpark Uluslar arası Fuar Merkezi’nde devam eden Travel Turkey Fuar ve Konferansı’nda Edremit ilçesi tarihi geçmişi, kültürel özellikleri ve doğal güzellikleri ile misafirlere anlatıldı.
06.12.2014
Çocuklara Tarih Ve Çevre Duyarlılığı Anlatıldı
Balıkesir’in Edremit ilçesindeki ‘1.Edremit İda-Zeytin Kültür & Sanat Günleri’ kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Antandros Tarihi Antik Kentini Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği ile birlikte sürdürülen çalışmalarda çocuklara tarihi Antandros kenti ve çevre duyarlılığı anlatıldı.
08.09.2014
Antandros Antik Kendi Anlatıldı
‘1.Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında, Antandros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Antandros gün ışığına çıkıyor” konulu söyleşi Zeytinli Mahallesi’nde yapıldı.
30.08.2014
'Antandros Gün Işığına Çıkıyor' Sergisi Açıldı
‘1. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında, fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan’ın Antandros Antik Kenti kazıları sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Antandros gün ışığına çıkıyor’ konulu fotoğraf sergisi Zeytinli Mahallesi’nde ki Akademi Zeytinli salonunda açıldı.
30.08.2014
Antandros Antik Kenti Kazıları Başladı
Yunan Mitolojisi’nde önemli bir yer tutan Antandos Antik Kenti’nde 14. dönem kazıları başladı. Kamulaştırmaya takılan kazılar iki alanda devam edecek ayrıca bu yıl Nekrapol alanı için bir yayın hazırlığı yapılacak.
12.08.2014
Projelerini Cemil Çiçek’e Anlattılar
Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınoluk mahallesinde bulunan tarihi Antandros kenti ile çalışmalar yürüten Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Sakaroğlu, kurucu yönetim kurulu üyesi Gülçin Cömert ve antik kentin arkeolojik kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret ettiler.
10.07.2014
Edremit’te Antandros Kır Düğün Salonu Muhteşem Düğünle Hizmete Girdi
Edremit Körfezi’nin en yeni ve elit yeri olan ve adını tarihten alan Antandros Kır Düğün Bahçesi, görkemli bir sünnet düğünü ile hizmete açıldı.
30.06.2014
Antandros Gün Işına Çıkıyor Sergisi
Balıkesir’in Edremit ilçesindeki efsanevi Kaz Dağları’nın antik zenginliği olan tarihi Antandros Kenti, fotoğraf sergisi ile beğeniye sunulacak.
29.05.2014
Tatil Beldesinde Festival Heyecanı
Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınoluk beldesinde ‘19. Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali’ heyecanı başladı.
24.08.2013
Antandros'ta 'Roma Villası'
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Çanakkale-İzmir E-87 kara yolu üzerinde M.Ö. 4. yüzyıla ait tarihi Antandros antik kenti ve çevresinde yapılan kazılarda Roma villası kalıntılarına rastlandı.
17.08.2013
Barbar Conan Balıkesir'li mi?
Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'ne dört kilometre uzaklıkta bulunan Antandros Antik Kenti'nde 2001'de başlatılan kazı çalışmaları başarıyla sürüyor.
31.08.2012
Antik Şehirde Çıkan Yangın Korkuttu
Edremit'e bağlı Altınoluk beldesindeki Antandros Antik Şehri kazı alanında çıkan yangında 2 hektar zeytinlik alan kül olurken, tatilcilerde korku yaşadı.
27.08.2010
Antandros Kazılarına Edremit Ticaret Odası da Sponsor Oldu
Altınoluk Tarihi Andtandros Şehrini Koruma ve Yaşatma Derneği ile Edremit Ticaret Odası (ETO) arasında sponsorluk protokolü imzalandı.
11.06.2010
Kemal Kılıçdaroğlu Altınoluk'ta
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki 'Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali'ndeki panel öncesi vatandaşlar için alana getirilen yaklaşık 500 sandalyeden alabilmek için vatandaşlar birbiriyle yarıştı.
03.08.2009
Altınoluk Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor
Tüm Körfezin büyük merak ve arzu ile bekledikleri Altınoluk Antandros 'Yaşama Saygı' Kültür ve Sanat Festivali Ağustos'ta başlıyor.
14.07.2008
Edremit Önemli kişiler







Edremit Haber Başlıkları
Ak Parti  gıda  bigadiç  Edremit Şoförler ve Otomobilciler Odası  basın  kaçak sigara  Ahmet Akın  sergi  Belediye başkanı adayı  kayıp  etüt çalışması  yolcu otobüsü  altıeylül Belediye başkan adayı  mazbata  aşure  şahinderesi kanyonu  biber  kazdağları  maç  Emrah Ayyıldız  kültürevi  Kuşcenneti  Hemşire İntiharı  Osman Kılıç  sigara yasağı  itfaiye  altın  Karesi Mhp ilçe Başkanı  Çay Deresi  müdürlük  Belediye Meclis Üyesi Adayları  CHP  maki  görkemli  Kumar  yaralı  haluk nazlıoğlu  kitap  inşaat  teksüt  Kosgeb  bıçaklama  MHP il Başkanı  balkes  dolandırıcılık  Altıeylül Belediyesi Seçim Sonuçları  akp Büyükşehir adayı  havran  emin ersoy  balıkesir haberler  ceza  Küçüköy  ali gürbüz  turizm  MHP  Halk Eğitimi Merkezi  Mahir Alkan  yasa dışı  test merkezi  veteran futbolcuları  milli  toprak kayması  çağrısı  millet kıraathanesi  chp adayı  maddi sıkıntı  Halk Eğitim Merkezi  kreş  2 ölü  hamsi  ihtiyaç  AKP belediye Başkan adayı  kavga  ziynet  Coronavirüs  belediye seçimleri  ikram  Bonzai  AKP milletvekili adayları  uyuşturucu operasyonu  AKP Aday Adayı  MHP adayları  milli park  ismail cankul  saadet partisi  kamil saka  tören  balıkesir haberleri  Gönen Organize Sanayi Bölgesi  Zeytin  Anket  marmara adası  okul  köpek  kamyon  kedi  Selim Avcıoğlu  şehir  Aşk intiharı  strateji 

Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Edremit Firmalar
Edremit Ürünler
Edremit Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Edremit antandros

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi