Şifrem?
63 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Suyun Geri Kazanımı Önemli'
Balıkesir Üniversitesi'nde, "22 Mart Dünya Su Günü" münasebeti ile düzenlenen panelde, dünyada suyun geri kazanımının artık bir zorunluluk haline geldiği bildirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Üniversitesi’nde, “22 Mart Dünya Su Günü” münasebeti ile düzenlenen panelde konuşan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü`den, Çev.Yük.Müh. Tülay Selici, “Artık her şehir için suyun geri kazanımı çok önemli bir zorunluluktur” dedi.

   Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü tarafından, “22 Mart Dünya Su Günü-2008” adı ile, düzenlenen panelde bir konuşma yapan Tülay Selici, “Balıkesir Kenti İçme ve Kullanma Suyu Yönetimi” başlıklı sunumunda, Balıkesir Belediyesi’nin, suyun etkin kullanımı konusunda izlediği hassas politikaları ve uygulamaları anlattı.

   İçme Suyu Arıtma ve Atık Su Arıtma Tesislerinin Balıkesir su kaynakları açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Selici, “İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Balıkesir’e 2007 yılı içerisinde, şehir içmesuyu şebekesine 16 milyon 403 bin metreküp, Organize Sanayi Bölgesi'ne ise, 425 bin metreküp su verildi.

   İkizcetepeler Barajı'ndan, Atık Su Artıma Tesisi'ne pompalanan su, buradaki işlemleri takiben, laboratuarlarımızda yapılan çeşitli analizlerden sonra, doğal ortama verilmektedir. Ayrıca, düzenli olarak şehir içmesuyu şebekesinin çeşitli noktalarından alınan numunelerle de, içme suyunun kalitesi, düzenli olarak kontrol edilmektedir. Böylece, şebekeden kaynaklanan kirlenmeler anında tespit edilebilmektedir” dedi.

   Belediye tarafından başlatılan şehir içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları neticesinde, şebekeden kaynaklanan kayıpların 2007 yılında 1 milyon metreküp azaldığını belirten Tülay Selici, artık önümüzdeki yıllarda su arıtma tesisleri ve şebeke iletim hatlarının yenilenmesi çalışmalarıyla, suyun geri kazanılmasının da, şehirler için önemli bir zorunluluk olacağını söyledi.

   Yaptığı sunumla su kaynaklarına önem vermemiz gerektiğinin altını çizen Selici, konuşmasını, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilen bir dünya bırakabilmemiz için, çevreye karşı çok daha duyarlı olmamız gerektiğini vurgulayarak tamamladı.

   Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü tarafından, “22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla düzenlenen ve oturum başkanlığını Balıkesir Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Görevlisi Metin Akın’ın yaptığı panelde, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık tarafından, “Suyun Ticarileştirilmesinde Aktörler”; DSİ 25. Bölge Müdürlüğü Etüt ve Plan Şube Müdürü Adil Sabancı tarafından, “Balıkesir İli Su Potansiyeli ve Yönetimi”; Balıkesir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Yüksek Mühendisi Tülay Selici tarafından, “Balıkesir Kenti İçme ve Kullanma Suyu Yönetimi”; Pamukçu ve Aslıhan Tepecik Ovaları Sulama Birliği Müdürü İrfan Çoban tarafından, “Balıkesir Ovası Sulamasındaki Sorunlar”; Balıkesir Ovası Sulama Birliği Müdürü Adem Gökçe tarafından, “Balıkesir Ovası Sulamasındaki Sorunların Çözümü” ve son olarak, Balıkesir Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Emel İrtem, “Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Türkiye’nin Uluslararası Su Politikası” başlıklı konuşmalar yaptılar.

 

21.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Suyun Geri Kazanımı Önemli'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi