Şifrem?
186 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Son Haberler
  Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor
  Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı
  Balıkesir'de Corona hasta sayısı
  istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
  Ağaç Gövdesine Sıkışan Kediyi İtfaiye Kurtardı
  Canı Pet Şişeye Emanet Edilen Suriyeli Çocuk Kurtarıldı
  Havranlı Esnaftan Barış Pınarı Harekatı'na Destek
  Zeytinyağında Merdiven Altı Üretim Uyarısı
  Edremit'te Zeytin Üreticilerine Makineleri Teslim Edildi
  Kadın Cinayetlerini Oturma Eylemi İle Protesto Ettiler
  Edremit'in Saklı Hazinesi Kırmızı Mercanlar Koruma Altına Alınacak
  Edremit'te Uyuşturucu Operasyonu
  Gömeç'te Yenilenen Dursunlu Köprüsü Hizmete Girdi
  Balıkesir'de Korkutan Orman Yangını
  Eşi Tarafından Öldürülen Kadının Cenazesi Toprağa Verildi
  Ayrı Yaşadığı Eşi Tarafından Bıçaklanan Kadın Öldü
  Transferden Kazandığı Parayla Çocuklara Yardım Ediyor
  Hırsızlık Endişesi Zeytinciyi Erken Hasada Yöneltti
  Hırsızlık Endişesi Zeytinciyi Erken Hasada Yöneltti
  Kazdağları'nın Eteklerinde 'Antep Fıstığı' Üretiyorlar
  Edremitli Turizmcilerden Değerlendirme Toplantısı
  Edremit'te Uyuşturucu Operasyonu
  Silahlı Kavga:1 Ölü, 10 Yaralı
  Balıkesir Sahillerinden 2 Bin 500 Ton Çöp Toplandı
  Edremit'te Uyuşturucu Operasyonu

Ekonomi Haberleri

Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı
Ülkemizde ve dünyada hızla yükselen karavan turizmi konusunda somut adımlar atmak isteyen MÜSİAD şubeleri geçtiğimiz günlerde bir toplantı düzenledi.
Hırsızlık Endişesi Zeytinciyi Erken Hasada Yöneltti
Sahip olduğu yaklaşık 13 milyon zeytin ağacıyla Türkiye'nin önemli zeytinyağı üretim merkezlerinden olan Edremit Körfezi'nde bu yıl üreticiler, hırsızlık endişesiyle hasada erken başladı.
Köylü Kadınlar, Doğa Dostu Temizlik Malzemesi Üretiyor
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, Kazdağlarının eteklerinde kurulu Nusratlı köyünde yaşayan kadınlar, tarihi taş okul binasında Temiz Gelecek Derneği (TEGEL) öncülüğünde yürütülen proje kapsamında "doğa dostu" temizlik malzemeleri üretiyor.
Balıkesirli Balıkçılar Sezondan Ümitli
Balıkesir'in Ayvalık ve Bandırma ilçelerinde 1 Eylül'de denizlerde av yasağının sona ermesiyle yeni sezona başlayacak balıkçılar hazırlıklarını tamamladı.
Koca Seyit Havalimanı'ndan 6 Ayda 152 Bin 45 Yolcu
Kuzey Ege'de ağırlıklı olarak turizm merkezlerine yönelik faaliyet gösteren Koca Seyit Havalimanı'ndan yılın 6 ayında 152 bin 45 yolcu yararlandı.
Kuzey Ege'ye Bayram İlgisi Turizmciye Can Suyu Oldu
Yıllık 3 milyon geceleme ve 150 bin civarındaki ikinci konutla iç turizmin önde gelen bölgelerinden Ayvalık ilçesi ve Edremit Körfezi'ndeki tesislerin, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin büyük bölümünde yüzde 100 dolulukla hizmet vermesi turizmciye "can suyu" oldu.
Körfezde Bayram Tatili İçin Son Rezervasyonlar
Balıkesir'in Ayvalık ve Çanakkale'nin Ayvacık ilçeleri arasında 145 kilometrelik sahil şeridine sahip Edremit Körfezi'ndeki turizm işletmelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için rezervasyonlar yüzde 100'e yaklaştı.
Balıkesir'de Gümrük Müdürlüğü Kurulmasına Onay
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından Balıkesir Gümrük Müdürlüğünün kurulmasının uygun bulunduğunu bildirdi. 
Turist Sayısında Yüzde 20 Artış Bekleniyor
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turist sayısında bu seneki hedeflerinin yüzde 20'ye yakın bir artış olduğunu söyledi.
Tatilci de Turizmci de Bayram Edecek
Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Kapıdağ Yarımadası'ndaki konaklama tesislerinde, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması dolayısıyla şimdiden rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.
Kuzey Egeli Turizmciler Bayramı Dört Gözle Bekliyor
Türkiye'nin önemli doğa ve deniz turizmi merkezlerinden Kuzey Ege'deki tesis işletmecileri, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla son yıllara göre bu sene erken başlayacak yaz sezonunun yoğun geçmesini bekliyor.
50 Peynirli Şehir Balıkesir, Türkiye'yi Temsil Edecek
Balıkesir'in yöresel peynirlerinin kayıt altına alındığı "50 Peynirli Şehir Balıkesir" kitabı, Frankfurt'ta düzenlenen "Dünya Yemek Kitapları Yarışması"nda 3 finalist arasına girdi ve Hong Kong'da yapılacak finalde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.
Ayvalık Ticaret Odasından İstihdam Seferberliği'ne Destek
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yeniden başlatılan İstihdam Seferberliği'ne ilişkin detayları anlattı.
Zeytin Çekirdeğinden Yalıtım Malzemesi Ürettiler
Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki lise öğrencisi, zeytin çekirdeği kullanarak ısı, ses, su, radyasyon ve zehirli gazların yanı sıra kötü kokuları da yalıtabilme özelliğine sahip malzeme üretti.
Havalar Isınıyor Kazdağları Ziyaretçilerini Bekliyor
Oksijen deposu Kazdağları, bozulmamış doğası, organik tarım alanları, alternatif doğa sporları alanlarıyla ilkbahar mevsiminde de önemli alternatifler sunuyor. Oksijen deposu Kazdağları, bozulmamış doğası, organik tarım alanları, alternatif doğa sporları alanlarıyla ilkbahar mevsiminde de önemli alternatifler sunuyor.
Kazdağları Şahinderesi Kanyonu, Cam Seyir Terastan İzlenecek
Kazdağlarında bulunan Şahinderesi Kanyonu'na 250 metrekarelik cam seyir terası inşa edilecek.
GMKA'dan Edremit Turizmine 3,6 Milyon Lira Hibe Desteği
Balıkesir'in Edremit ilçesi turizminin geliştirilmesine yönelik Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı öncülüğünde hazırlanan 6 proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından 3,6 milyon lira hibe almaya hak kazandı.
2018 Palamut Yılı Oldu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Balık Halinde 2018 yılında en çok satışı gerçekleşen balık palamut oldu.
İtalyan Uzman Zeytinyağı Tadımı Eğitimi Verdi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, uluslararası zeytinyağı danışmanı İtalyan Antonio Giuseppe Lauro tarafından kaliteli zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı tadımı eğitimi verildi.
ABD'ye İkinci En Yüksek Zeytinyağı İhracatı
Türkiye'nin 2017-2018 zeytinyağı ihracat sezonunda ABD'ye dış satımda ikinci en yüksek ihracat rakamına imza atıldı.
Enflasyonla Mücadeleye Edremit'ten Destek
Edremit Ticaret Odası (ETO) "Enflasyon ile Topyekun Mücadele" programına destek verdiklerini bildirdi.
Taş ve Tahtayla Kırıyor, Kilogramını 12 Liradan Satıyorlar
Türkiye'de 2018-2019 zeytin sezonunda Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde birçok evde "kırma yeşil zeytin" telaşı başladı.
Edremit'te Zeytin Kümesi Kuruldu
- Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci: - "Kümelenme, bölgemiz ürününün yurt dışındaki fuarlarda tanıtımını yapmak ve pazarlama imkanımızı açmaya yönelik çalışmadır"
Zeytincilik OSB'de İlk Tesisin Ruhsat Alındı
Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösterecek ilk fabrika için işletme ruhsatı alındı.
AB'ye Zeytinyağı İhracatında Fon Yükünün Kaldırılması Talebi
Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, AB ülkelerine yapılan zeytinyağı ihracatında ton başına bin 350 avro gibi, yüzde 30-40'lara varan bir fon ödendiğini belirterek, "Eğer bu fon ortadan kaldırılırsa bizim hem dökme hem de paketli zeytinyağı ihracatında çok önemli ivme kazanacağımızı düşünüyorum." dedi. 
Edremit Körfezi Bayram Tatilinde Dolacak
Yıllık 3 milyon gecelemeyle iç turizmde ilk sırada yer alan Edremit Körfezi'ndeki tesislerde 9 günlük Kurban Bayramı tatili için rezervasyonlar yüzde 100'e yaklaştı.
Zeytin Üreticilerine Akademik Eğitim Verilecek
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü tarafından Edremit Körfezi'ndeki zeytin üreticilerine yönelik akademik eğitim kursu açılacak.
Balıkesir Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Toplantısı
Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) koordinasyonunda Balıkesir’in Edremit ilçesinde BalıkesirYatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi toplantısı düzenlendi. 
Kuzey Ege'de Bayram Dolu Dolu Geçti
Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla tarihi Gelibolu Yarımadası ve Ayvalık Tabiat Parkı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. 
Edremit Körfezi'nde 15 Bin Ton Zeytinyağı Rekoltesi Bekleniyor
Türkiye'nin yaklaşık 12 milyon ağaç varlığıyla önemli zeytin üretim bölgesi Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde bu yıl zeytinyağı rekoltesinin 15 bin ton seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyor.
Balıkesir'de Bayram Tatilinde Adeta Doldu Taştı
Balıkesir'in Edremit Körfezi, Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşların yoğun talebi nedeniyle adeta doldu taştı. 
Zeytin Kara Suyu'nu Ekonomiye Kazandıracaklar
Zeytin ve zeytinyağı endüstrisinde fabrika atığı olarak bilinen ve çevreyi tehdit eden "karasu", "Rhodolive Projesi" kapsamında mayalanıp ekonomiye kazandırılacak.
İranlı İş Adamları ve Seyahat Acentesi Temsilcileri Kazdağları'nda
İranlı iş adamları ve seyahat acentesi temsilcileri, Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneğinin (OTSAD) ev sahipliğinde Kazdağları'nı gezdi.
Kuzey Ege, Arapların, Ortadoğuluların Tercihi Olacak
 Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, bu sene 40 ila 50 bin arasında Arap turisti Edremit ve Kazdağları'nda konaklatacaklarını belirterek, "Kuzey Ege gelecekte Arapların, Ortadoğuluların tercih noktası olacak." dedi. 
Balıkesir'de Zeytin ağaçları yeniden hayat buluyor
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, yeni imar düzenlemesinden etkilenen ya da yol güzergahında kalan zeytin ağaçları sökülüp belirlenen alanlara taşınıyor.
Balıkesir'de TÜFE istatistiği Açıklandı
Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE), aylık en fazla artış yüzde 10,09 ile giyim ve ayakkabı grubunda, en fazla düşüş sarımsakta oldu.
İstanbullular Edremit Körfezi'ne Akın Etti
Edremit Körfezi'nde, 4 günlük tatil fırsatı oluşturan İstanbulluların gösterdiği talep nedeniyle yoğunluk yaşanırken, konaklama tesisleri ve kiraya verilen yazlık ikinci konutlarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
'24 Haziran Seçimleri Turizmi Etkilemeyecek'
Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, "24 Haziran 2018'de yapılacak seçim, bölge turizmini etkilemeyecek." dedi.
Edremit Körfezi'ndeki Otellerde 23 Nisan Bereketi
Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Edremit Körfezi'nde, 23 Nisan tatili ve hafta sonunun birleşmesiyle 3 güne çıkan tatili fırsat bilen tatilciler, rezervasyonlarıyla konaklama tesislerini doldurdu. 
ABD'ye Zeytinyağı İhracatı Rekora Gidiyor
 Zeytinyağı ihracat sezonunun ilk 5 ayında ABD'ye yapılan dış satım, geçen sezonun aynı dönemine göre miktar olarak yüzde 206 artışla 16,5 bin tona, değer olarak da yüzde 251 yükselişle 67 milyon 328 bin dolara çıktı.
Toplam Kayıt: 573   Sayfa: 1/15 [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]  [ 8 ]  [ 9 ]  [ 10 ]  [ 11 ]  [ 12 ]  [ 13 ]  [ 14 ]  [ 15 ] 

Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Edremit Firmalar
Edremit Ürünler
Edremit Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi