Şifrem?
104 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Öğrencilere Atletizm Semineri
Bigadiç'de, öğrencilere yönelik atletizm semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan eski ve yeni milli atletler, gençlere atletizm sevgisi aşılarken, onların ufuklarını da açtılar.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Bigadiç'te görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Harun Çeri, öğrencilerine seminer vermeleri için Balıkesir'deki ünlü atletleri ilçesine davet etti. Atletizm İl Temsilcisi İsmail Akçay, Balıkesir'de kampta olan Atletizm Milli Takımı'ndan takımın hocası Ramazan Kutlu ile milli atlet Halil Akkaş ile birlikte Bigadiç'e giderek burada düzenlenen konferansta öğrencilerle buluştular.

Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen söyleşide konuşan eski milli maratoncu İsmail Akçay, sporun kaynağının okullar olduğunu, sporun ilk ve ortaokul yıllarında başladığını söyledi. Günümüzde sporun çok önemli bir branş olduğunu anlatan Akçay, "Eskiden insanlar sadece sağlık için spor yapıyorlardı. Şimdi artık spor sadece sağlık için değil, ay yıldızlı bayrağımızı gönderlere çektirmek için yapılıyor. Bilhassa yurt dışında ay yıldızlı formayı temsil etmek çok büyük önem taşıyor. Br sporcu için her şey çalışmaktan geçmektedir. Sizler de sporu sevin, atletizmi sevin ve çok çalışın" dedi.

Atletizm Milli Takım Antrenörü Ramazan Kutlu da 8 yıldır milli takımlar antrenörlüğü yaptığını kaydetti. Türkiye'nin 2008 Olimpiyatlarında şansız bir dönem geçirdiğini söyleyen Ramazan Kutlu, atletizmin Türkiye'de yavaş yavaş gelişmeye başlayan bir spor olduğuna dikkat çekti. Federasyonlar arasında futbol ve basketboldan sonra atletizmin geldiğini belirten Ramazan Kutlu, Atletizm Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir anlaşma yaptığını, buna göre, bütün ilköğretim okullarında seminerler verileceğini, bu seminerler sayesinde de atletizmin gelişme sağlayacağını bildirdi.

Milli atlet Halil Akkaş da öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Atletizme ortaokul yıllarında Beden Eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine başladığını belirten Akkaş, lisede okurken milli takıma seçildiğini, o yıllarda ise televizyonlarda hep Süreyya Ayhan'ı izlediğini ve onu kendine örnek aldığını anlattı. Halil Akkaş, "Hep, 'Bir gün ben de Türk Bayrağını gönderlere çektirebilecek miyim?' diye düşündüm. En büyük hedefim ise olimpiyat şampiyonu olmak. Ve, bunu bir gün mutlaka başaracağım" dedi.

Bigadiç Kapalı Spor Salonu'ndaki söyleşi de milli atletleri büyük bir heyecan ve merakla dinleyen öğrenciler, konuşmaların sonunda merak ettiklerini sordular. Olimpiyatlarda Türkiye'nin neden madalya sayısının geçmiş yıllara göre daha az olduğu şeklindeki soruya cevap veren Atletizm Milli Takım Antrenörü Ramazan Kutlu, madalya sayısındaki azalmaların asıl sebebinin çok sayıda sporcunun sporu bırakmasından kaynaklandığını belirtti. Öğrenciler, kendileriyle bilgi ve tecrübelerini paylaşan ünlü sporculara teşekkür ettiler. Kendilerine çiçek verilen milli sporcular, söyleşinin sonunda öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

15.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Öğrencilere Atletizm Semineri

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi