Şifrem?
180 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Hedefimiz Milli Geliri 30 Bin Dolara Çıkarmak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Hedefimiz, Cumhuriyet'in 100. yılında milli geliri 30 bin dolara çıkarmak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'nin sürekli büyüyüp geliştiğini belirterek, '87 yıl önce 50 milyon ihracat yapan cumhuriyet bugün 120 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye Cumhuriyeti oldu. Hedefimiz, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında milli gelirimizi kişi başına 30 bin dolara çıkarmaktır.' dedi.

Dursunbey'de belediye ve kaymakamlık işbirliği ile yapılan dört tesisin açılışı gerçekleşti. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, polis merkezi, SGK Dursunbey Şubesi ve meteorolojinin yeni hizmet binası, düzenlenen törenlerle hizmete girdi.

Törenlere; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Osman Sali, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, kendilerine üçüncü defa verilen emaneti sorumluluk bilinci içinde iyi taşımaya gayret ettiklerini söyledi.

Seçimden bu yana daha çok hizmet yaptıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Bugüne kadar yaptığımız her hizmetin altında hemşehrilerimizn desteğinin büyük payı vardır. Seçimden bu yana toplam 57 bin metrekare parke taşı döşedik. Sosyal marketimizi açtık. Yoksul vatandaşlarımız artık gönüllerinde markette alış veriş yapar gibi gelip bütün ihtiyaçlarını buradan ücretsiz karşılıyorlar." dedi.
Kaymakam İbrahim Küçük ise belediye ve diğer kuruluşların ilçeye önemli hizmetler yaptığını dile getirdi. Kültürel alanlardaki yatırımları çok önemsediklerine dikkat çeken Küçük, emeği geçen herkese teşekkür etti.

"87 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, konuşmasında, Cumhuriyet'in kuluşundan bugüne kadar büyük kazanımlar elde edildiğini kaydetti. Cumhuriyet kurulduğunda, Türkiye'nin nüfusunun 13 milyon olduğunu söyleyen Uğur, bugün 73 milyonluk bir ülke durumuna geldindiğini vurguladı. O dönemde öğrenci sayısının 360 bin olduğu bilgisini veren Uğur, "Bugün 17 milyon ögrencimiz var, bunların 2.5 milyonu üniversitelerde okuyor.

14.5 milyon öğrenci ise ilk ve orta öğretimde öğrenim görüyor. Öğretmen sayımız ise 600 bin. Cumhuriyetimizin kuruluşunda 9 üniversitemiz vardı, bugün 154 üniversiteye sahibiz. Okuma yazma oranımız yüzde 100'lere yaklaştı. 87 yıl önce bin doktorumuz varken, bugün 120 bin doktorumuz var. Türkiye'de 6 bin 73 adet yayımlanan gazete bulunuyor. 463 televizyon kanalı yayın yapıyor. İnternet kullanıcısı 30 milyonu geçti. 50 milyon ihracat yapan Cumhuriyet, bugün 120 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye Cumhuriyeti oldu." diye konuştu.

Türkiye'de şu anda 5 milyon araç bulunduğnu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'deki araç sayısının ise 316 bin olduğunu söyledi. Uğur, Balıkesir hakkında şu istatistiki bilgileri verdi: "Balıkser, nüfus bakımından Türkiye'de 17., yüzölçümü olarak 12, gelişmişlik endeksinde ise 15. sırada. Umut ediyoruz ki daha yükseklerde yer alalım.

İller arasında sıralama yaptığımız zaman, araç sayısı bakımından Türkiye'de 10.'yuz. Dünyanın 16., Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisine sahibiz. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında dünyanını en gelişmiş 10 ekonomisi arasında yer almaktır, milli gelirimizi kişi başına 30 bin dolara çıkarmaktır. Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat yaptığı bir ülke haline gelmesi de hedefimizdir."

Vali Arslan da Türkiye'nin her alanda gelişen, kalkınan, dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu ifade etti. Vali Arslan, "Sayın başbakanımızın da sıklıkla ifade ettiği bir hedef var önümüzde. Cumuhuriyet'in 100. yılında ülkemizi her açıdan dünyanın en önemli 10 ülkesi arasına sokma hedefi.

Biz de Balıkesir olarak kendimize bir hedef koyduk. Cumhuriyet'in 100. yılında, 2023 yılında Balıkesir'i Türkiye'nin en önemli 10 ili arasına sokmak istiyoruz. Dolayısıyla, 10'da 10 hedefi diyoruz buna. Bu hedefi tutturmak için elimizden gelen çabayı, Allah ne kadar ömür verirse yapma çabası içerisindeyiz. Bugüne kadar bunun için bize destek veren herkese çok töşükkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, kültür merkezinin kurdelası kesilerek hizmete açıldı. Vali Arslan ve beraberindeki heyet, daha sonra polis merkezi, SGK Dursunbey Şubesi ve meteorolojinin yeni hizmet binasını hizmete açtı.

11.01.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Hedefimiz Milli Geliri 30 Bin Dolara Çıkarmak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi