Şifrem?
102 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Deprem Paneli
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Manyas Gölü'ndeki fayın daha önce yaşanan depremlerle enerjisini boşalttığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bandırma'da deprem paneli düzenlendi. 911 Arama Kurtarma Derneği, Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ve 911 İİBF Arama Kurtarma Dağcılık Kulübü tarafından düzenlenen panel İBBF konferans salonunda yapıldı. Panele konuşmacı olarak deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy katıldı. Paneli Kaymakam Ali Mantı, Bandırma Belediye Başkan Vekili Yalçın Cömert, Müftü Cahit Çetin, İİBF Dekanı Prof. Dr. Edip Örücü'nün yanısıra çok sayıda öğrenci de izledi.

Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Manyas Gölü'ndeki fayın daha önce yaşanan depremlerle enerjisini boşalttığını söyledi. Gündoğdu, Marmara Denizi'nde tsunami için önceden uyarı sisteminin olası depremin merkeziyle yerleşim birimleri arasındaki mesafenin kısa olmasından dolayı uyarı için fazla zaman olmayacağını söyledi. Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki deprem hareketliliklerine bakarak fayda kırılma olacak bölgenin kendisini belli ettiğini ifade eden Gündoğdu, "Marmara Denizi'ndeki Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda batı bölgesine doğru yoğun depremlerin olduğunu görüyoruz. Ancak İstanbul'un alt tarafındaki alanda büyük boşluk var. Burada adeta kırılacak fayı depremler çizmiş durumda" dedi.

Deprem uzmanı Gündoğdu, Güney Marmara'da Çan, Gönen Erdek arasında depremlerde anormal boşluklar olduğunu ve dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Panelde konuşan Doç. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise, çalışmalarına göre Bursa bölgesindeki yeni bir fayın izlerini bulduklarını belirterek, "Rahmetli Aykut Barka Bursa'da alüvyonlu kısmın altında muhtemel bir faydan söz etmişti. Bunu 1997 yılında söylemişlerdi. 2011 yılında bu fayın biz izini bulduk. Bursa'daki fayda gerilim varsa ve kırılırsa ağır sanayi bölgesi olan Bursa'da ciddi sıkıntılar yaşanabilir" dedi.

Kutoğlu, Erdek'te deniz çekilmesinin olduğu alanda fayda hareket görüldüğünü belirterek, bölgenin GPS gözlemleriyle incelenmesi gerektiğini söyledi.

02.04.2011

Yorumlar   Yorum Ekle

irfan aydınoğlu / İzmit
DEPREM UZMANI OĞUZ GÜNDOĞDU HOCA’; NIN BANDIRMA ŞEHİT MEHMET GÖNENÇ LİSESİ MEZUNU OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ? Oğuz Gündoğdu aslen Bursa doğumlu fakat babasının işi dolayısı ile çocukluk yılları Bandırma’; da geçmiş. Öğrencilik yıllarında Bandırma’; daki okullarda okumuş ve 1964 yılında Bandırma ŞMG Lisesi’; nden mezun olmuş. Yani Oğuz hocama Bandırma’; lılık bulaşmış bir kere. Ayrıca Oğuz hoca Bandırma’; yı çok seviyor. Bandırma’; da çok sevdiği ve hala görüştüğü bir çok arkadaşları var. Fırsat buldukça da Bandırma’; yı ziyaret ediyor. Bölgeyi çok iyi ve çok yakından tanıyor. Daha önce Erdek ve Bandırma’; daki deniz çekilmelerinin bir çoğunda hiç üşenmeden İstanbul’; dan gelip olay yerinde incelemelerde bulunmuştu. Her çağrıldığında Bandırma’; lıları kıramayıp işini gücünü bir yana bırakıp koştu, Bandırma’; ya geldi. Oğuz hoca sadece son derece bilgili ve kültürlü bir insan olmayıp aynı zamanda çok da mütavazi bir insandır. Bu yönü ile de diğer deprem uzmanlarının pek çoğundan daha ilk bakışta ayrılıyor. Onlar gibi para pul peşinde koşan bir insan değil. Oğuz hoca tam bir halk adamı. İçimizden birisi yani. Üstelik diğerleri gibi şu kadar para verirseniz gelir konuşurum diye naz da yapmıyor. Toplumun deprem konusunda bilgilenmesi, bilinçlenmesi için hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin oradan oraya koşuşturup duruyor. Bandırma’; lılar için bu durum bulunmaz bir fırsattır. Çünkü Bandırma’; mız deprem çekincesi olan bir yer. Yerleşim olarak altı kayalık, yani zemini sağlam fakat buna karşın yakın civarından riskli fay hatları geçen bir konumda bulunuyor. Oğuz Gündoğdu hocayı diğerlerinden ayıran fakat pek bilinmeyen bir diğer özelliği de, 1999 yılının Mayıs ayında yani 17 Ağustos depreminden 3 ay öncesinde, Rahmetli Aykut Barka ile birlikte davetli olduğu Kocaeli Üniversitesi’; nin düzenlediği bir panelde İzmit’; de büyük bir deprem beklediğini söylemiş olmasıdır. Bunun da ötesinde, bazılarının sıklıkla yaptığı gibi rant sağlama bakımından, bazılarının işine gelsin ya da gelmesin Oğuz hoca gerçekleri olduğu gibi söyleyebilen bir yapıya sahiptir. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali özel yaşamında bunun birçok sıkıntılarını da çekmiştir. Fakat hoca bugüne kadar bunlara göğüs germesini de bilmiştir. Deprem konusunda biz Bandırma’; lıları bilgilendirdiğiniz için size çok teşekkür ederiz hocam.
03.04.2011 00:12:30
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Deprem Paneli

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi