Şifrem?
85 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Değişen Medya Düzeni ve Köşe Yazarlığı
Balıkesir'de,. "Değişen Medya Düzeni ve Köşe Yazarlığı" konulu panel düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yerel yayınlanan Yeni Haber Gazetesi'nin düzenlediği panel ve "Ekrem Balıbek köşe yazısı ödülü" töreni yoğun ilgi gördü.

Otel Basri'de düzenlenen paneli gazetenin Bandırma temsilcisi Önder Balıkçı yönetti. Panelde, Vatan Gazetesi köşe yazarları Can Ataklı ve Mustafa Mutlu ile TGC es ki başkanlarından gazeteci Nail Güreli ve TGC başkan yardımcısı Turgay Olcayto konuşmacı olarak yer aldılar. Törenin açılış konuşmasını yapan Yeni Haber Gazetesi'nin sahibi merhum Ekrem Balıbek'in oğlu Mimar Esen Balıbek, gazetenin yayın hayatındaki 45. yılında buruk bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Gazeteci babası Balıbek'i anlatan Esen Balıbek, onun mesleğine adeta aşık bir insan olduğunu söyledi. Geride kalan 44 yılın kolay aşılmadığını belirten Esen Balıbek, "Ekrem Balıbek, yaşı biraz ilerlemiş Balıkesirlilerin çok iyi hatırlayacağı Hacı Münir'in yanında babasından geçen aşkla başlamıştı gazeteciliğe. Lise yılarında da var radyoculuk ve gazetecilik. O tarihte yasak olan radyolara rağmen merakla dinlenen Balıkesir Lisesi'nin spikeri. Balıkesir Postası'nda geçen günler, İstanbul gazetelerinin Balıkesir muhabirliği derken, 1968 17 Ocak'ta Yeni Haber Gazetesi'ne kadar gidiyoruz. Sevgiyle andığımız, kendisine doyamadan aramızdan ayrılan annemiz Hüray ve Ekrem Balıbek'in büyük fedakarlıkları sonucu bir rüya gerçekleşiyor, Ekrem Balıbek kendi gazetesini çıkarıyor. O günden bu güne büyük fedakarlıklar, büyük sıkıntılar, büyük özverilerle gelinen 44 yıl. Bu süre ne kadar olur bilinmez, ama biz niyetliyiz ve tarih koymuyoruz. Ülkemiz şartları gazetecilik yapmaya el verdiği ve izin verdiği sürece devam edeceğimizi düşünüyorum. Onun yokluğunda bu geçen 1 yılda bize göre iyi şeyler yapmaya çalıştık. Çok şey değişti, ama gazetecilik çizgimiz aynı ve değişmeyecek. Dilerim Ekrem Balıbek bizi izliyor ve bıyık altından gülümsüyordur. Eğer o bugünlere getirmeseydi biz hiçbir şey yapamazdık" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından geçilen panelde Vatan Gazetesi Köşe Yazarı Can Ataklı, günümüzde medya düzeninin bozulduğunu ifade etti. 2002 yılı öncesine kadar gazetecilik mesleğinin özgür ve sorgulayıcı iradeyle yapılabilirken bu tarihten itibaren özgür basının bittiğini ileri süren Ataklı, bugün gazetelerin, televizyonların medya patronlarının aynı zamanda banka sahibi olduğunu, dolayısıyla bağımsız bir gazetecilik yapılamadığını söyledi. İktidarı eleştiren Can Ataklı, kendisinin Türkiye'de "Bunları kendi haline bırakın" diye bakıldığını tabir ettiği 8-10 köşe yazarından biri olduğunu söyledi. Bugünkü medya düzeninin patron gazeteciliği olduğunu söyleyen Can Ataklı, hükümetin art dünyasında başka hedefleri bulunan bir iktidar olduğunu kaydetti. TGC eski başkanlarından gazeteci Nail Güreli, yanında getirdiği, Balıkesir Yeni Haber Gazetesi'nin 1 yıl önce vefat eden kurucusu merhum gazeteci Ekrem Balıbek'in kaleme aldığı köşe yazılarından örnekler okuyarak, yerel ve yaygın medyaya bakış açısını anlattı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto ise günümüzde gazeteciliğin dibe vurduğunu söyledi. Olcayto, Başbakanın geçtiğimiz aylarda gazete sahipleri ve yöneticileri ile yaptığı toplantı sonucunda haberlerin gizlenmeye başlandığını, görselde yayın akışının değiştiğini ve haberciliğin magazinleştiğini belirtti. Turgay Olcayto, bugün Türkiye'de yayın yapan televizyonlar ile AB'nin televizyonları arasında mukayese yapılmasını istedi. Euronews'in haberciliğini örnek göstererek haberciliğin nasıl yapıldığının görülmesini isteyen Olcayto, gazetecilerin yıpranmasının bir gecede kaldırılarak gazetecilerin birbirine düşürüldüğünü söyledi. TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto, "Gazeteci kendi çıkarlarına sahip çıkamaz hale geldi. Türkiye Gazeteciler Sendikası sadece AA'da örgütlü. Pek çok yazar patronların baskısı altında. Çoğu yazarlar köşelerini terk etti. Kötümser olmayalım, bu ortamda bile çok iyi köşe yazarları var" dedi.

Panelistler kendilerine verilen 15'er dakika sürenin ardından davetlilerden gelen soruları da cevapladılar. Panelistlere günün anısına hazırlanan şiltlerini Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok verdi. Panele Belediye Başkanı İsmail Ok ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Gider, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, yerel ve yaygın basın kuruluşlarının muhabir ve temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin düzenlendiği salonun girişinde Yeni Haber Gazetesi'nin kurucusu merhum Ekrem Balıbek anısına Balıkesir'de yayımlanan 9 yerel gazetedeki Ekrem Balıbek haberlerinin bulunduğu sayıların yer aldığı sergi açıldı.

KÖŞE YAZISI ÖDÜLÜ MERSİN'E GİTTİ
Balıkesir Yeni Haber Gazetesi'nin düzenlediği etkinliğin ikinci bölümü olan, "Ekrem Balıbek Köşe Yazısı Ödülü" ile ilgili törende ise birincilik Mersin'e gitti. Jürinin Türkiye'nin ağırlıklı olarak Güney sahillerindeki illerden katılan toplam 41 eser arasında yaptığı değerlendirme neticesinde Mersin İmece Gazetesi yazarı Abidin Yağmur birinci seçildi. Yarışmaya katılanlara 10 üzerinden verilen puanların ortalaması sonucu Mersinli köşe yazarının birinci seçildiği belirtildi. Balıkesir'den ise Ramazan Topraktepe köşe yazısı ile mansiyon ödülüne layık görüldü. Törende konuşan yarışmanın birincisi Abidin Yağmur, "Balıkesir benim için önemli bir il. Erken yaşta vefat eden kardeşim acemi birliğini Balıkesir'de yaptı. Ayrıca okul arkadaşım çok sevdiğim bir insan, Balıkesirli. Ben yoksul bir ailenin çocuğuyum. Okumak için zorluklar çektim. Öğrencilik yıllarımda Balıkesirli dişçi bir aile olan Özdil ailesi bana çok yardım etti. Bu nedenle Balıkesir'e bakış açım çok farklı. 17-18 yaşımdan bu yana günlük olarak yazılar yazıyorum. Yeni Haber Gazetesinin bu başarısının devamını dilerim. İlk kez şehir dışından bir ödül aldım. Şunun unutulmaması gerekir ki, Ekrem Balıbek gibi gazeteciler hala var. Bugün yerel gazetelere büyük bir ilgi yok. Yerel gazetelerin okunması gerektiğini düşünüyorum. Kurtuluş yıllarında olduğu gibi yerel gazeteler bu ülkesin her zaman sesi olacaktır. Aldığım ödülü ise şu an cezaevinde yatan gazetecilerin anısına alıyorum" dedi.
Birinciye 3 bin TL para ödülü verildi. Yeni Haber Gazetesi'nin sahibi Esen Balıbek, panele ve yarışmaya katılan herkese teşekkür etti. Balıbek, her yıl 17 Ocak tarihinde "Ekrem Balıbek Köşe Yazısı Ödülü" yarışmasının geleneksel olarak devam edeceğini bildirdi.

18.01.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Değişen Medya Düzeni ve Köşe Yazarlığı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi