Şifrem?
66 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bu Ailede Herkes Milli Sporcu
Balıkesirli Uysal ailesinde sporculuk ruhu babadan oğula, dededen toruna miras kalmış. Bir profesyonel 3 milli sporcu bulunan ailede sportif başarıyı torunlar devam ettiriyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de yerel bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Levent Uysal, eşi Ayla Uysal, çocukları Muhammet Alperen Uysal ve Şahin Uysal sporcu kimlikleriyle dikkat çekiyor. Kendisi Balıkesirspor'da profesyonel kaleci olarak oynayan, Vanspor ve Sakaryaspor kulüplerinden sonra futbola memleketi Balıkesir'de amatör olarak devam eden Levent Uysal, 2 oğlundan birini kaleci diğerini karateci olarak yetiştirmiş.

17 YAŞINDA 33 DEFA MİLLİ FORMAYI GİYDİ
Muhammet 11 yaşında Balıkesir Yeni Sanayispor'da aldığı lisansı ile büyük bir adım atarak Galatasaray’ın alt yapısına alındı. 6 yıldır Florya'da yaşayan Muhammet 18 yaşında ve Galatasaray A2 takımının kalecisi. Burada U 15 Milli Takım’ı ile başladığı kariyerini U 18 ve nihayet U 20 Milli Takım’ının file bekçiliği ile sürdürüyor. 18 yaşında 53 defa milli takım kadrosuna alınan ve 33 defa ilk 11'de çıkarak milli formayı giyen Alperen, "Tek hedefim önce takımım Galatasaray'da A Takımı kalesini, ardından A Milli Takımda kaleye geçmek. Bunu başaracağıma inanıyorum, çok istiyorum" dedi. Muhammet Alperen Uysal, sporcu bir ailenin mensubu olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

KARATE ŞAMPİYONU UYSAL
Levent Uysal ve Ayla Uysal çiftinin ikinci çocukları Şahin ise, ağabeyi ile beraber başladığı futbolu o İstanbul'a gidince bıraktı. Karate sporuna ilgi duyan Şahin, hem okula gitti, hem de geliştirdiği karatesi ile milli takıma alındı. Kısa sürede yurt içi ve uluslararası başarılara imza atan Şahin Uysal son olarak Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda rakiplerini alt ederek altın madalyanın sahibi oldu. Şahin ağabeyimle birlikte futbola gidiyorduk, o İstanbul'a gidince yalnız kaldım diyerek, “Ağabeyimle gidince karateye yöneldim. Türkiye üçüncülüğüm var, Karadeniz ve Hazar Ülkeleri şampiyonluğum var. Milli takımda ülkemizi temsil etmek çok değişik, farklı bir duygu. Hedefim, Avrupa şampiyonluğu veya dünya şampiyonu olmak" diye konuştu.

ANNE DE ESKİ MİLLİ SPORCU
Balıkesirli Uysal ailesinde anne Ayla Uysal da yıllar önce yivli silah atıcılığında milli takıma girdi ve Türkiye rekoru kırdı, Balkan şampiyonalarına giderek dereceler elde etti. Hem okuyan hem de milli sporcu olarak branşlarındaki başarılarını sürdüren çocuklarıyla gurur duyduğunu söyleyen Ayla Uysal, "Biz sporcu bir aileyiz. Ben de Eskişehir'de ortaokul yıllarında atletizm ile spora başladım. Daha sonra lise yıllarında hocamızın bizi yönlendirmesiyle atıcılık sporlarına başladım. Yivli ve havalı silahlar attım. 1990 yılında milli takıma seçildim, Balkan şampiyonasına gittim, Türkiye şampiyonlukları elde ettim. Gençlerde Türkiye rekoru kırdım. Balkan şampiyonalarına katılırken iki kez milli oldum. Çocuklarımın formalarında ay yıldızı gördüğüm zaman çok duygulanıyorum, hemen ağlıyorum" şeklinde konuştu.

PROFESYONEL SPORCU LEVENT UYSAL
Sporcu ailenin tek milli olmayanı ancak tek profesyoneli baba Levent Uysal. 1982 yılında başladığı Futbolda 20 yıla yakın sporcu geçmişi bulunan Levent Uysal, 1987 - 1994 yılları arasında Balıkesirspor'da profesyonel futbol oynadı. Edremitspor'a kiralık gitti, Sakaryaspor ve Vanspor'da bir süre idmanlara çıktı. 8 yılın ardından amatör spora devam etti. Eşi Ayla Uysal yivli silahlarda eski Türkiye şampiyonu ve milli sporcu. Küçük oğlu Şahin en son yapılan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında 76 kg'da altın madalya aldı. Büyük oğlu Alperen ise, 53 defa milli takım formasıyla tanıştı, 33 kez milli takım formasıyla sahaya çıktı. Şu anda Galatasaray A2 takımında görev yapıyor. Levent Uysal, "Babam da eski bir sporcuydu, 1960-1967 yılları arasında Marmara Bölgesi boks şampiyonuydu. Alperen'in ya eğitim hayatı ya spor hayatı devam edecekti. Türkiye'de ikisinin birlikte yürüme şansı maalesef yok. 11 yaşında İstanbul'a gittikten sonra Florya'da eğitime devam etti. Bizim için asıl olan Alperen'in sportif eğitimini sürdürmekti. Buna da 6 yıldır devam ediyor" ifadelerini kullandı.

MUHAMMET ALPEREN UYSAL: “FRANSA'DAKİ U 17 MİLLİ MAÇINI UNUTAMAYORUM”
Galatasaray A2 ve U 20 Milli Takım kalecisi Muhammet Alperen Uysal, küçük yaşta babasının isteği ile başladığı kaleciliği ara vermeden geliştirdi. 11 yaşında lisans alan Alperen, milli takımda unutamadığı bir maç anısını da İHA muhabirine anlattı. Uysal Fransa'daki U 17 Milli maçını unutamadığını vurgulayarak, “Çok zor bir maçtı, Okan derici kornerden gol atmıştı ve 1-0 yendik Fransa'yı. Daha sonraki maçlarda da yendik ve şampiyonaya katıldık, orada da üçüncü olmuştuk. Çok güzel bir duygu, maçtan sonraki heyecan ve mutluluğu daha önce hayatım boyunca yaşamadım" dedi.

Tatil iznini fırsat bilen Alperen Balıkesir'de ailesiyle hasret gideriyor. Milli sporcu olan aile fertlerinin idmanları da neşeli görüntülere sahne oluyor. Yıllar sonra eline ilk defa yivli silah alan Ayla Uysal’ın mutluluğu gözlerinden okundu.

07.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

fethi bozdoğan / balıkesir
levent uysal
levent eskiden tanıdığım arkadaşımdır.mert ve dürüst insandır.babası allah rahmet eylesin oda çok iyi bir insandı. onun çoçuklarına bu başarılar yakışır.burhaniyeden selamlar
09.07.2012 20:47:19
Mustafa sağay / Balıkesir
başarılar
Leventciğim Allah yar ve yardımcınız olsun..Güzel bir aile portresi.Allah mutluluğunuzu bozmasın...
08.07.2012 16:52:37
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bu Ailede Herkes Milli Sporcu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi