Şifrem?
197 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP'li Başkandan Sert Tepki
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e Facebook sayfasından seslenip teröristlerle buluşmasından dolayı gösterdiği sert tepki ile dikkatleri üzerine çeken Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Hüseyin Aygün'e destekleyen PKK'lılar bana tehdit mesajları gönderiyor. Dersim dağlarına çağırıyorlar. Bunlara sadece gülüp geçiyorum, burası Kuva-yi Milliye diyarı Sındırgı" diyerek tehditlere aldırmadığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreninde yaşadıklarının içindeki birikimi taşıran damla olduğunu anlatan Özgür Ertuğrul, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaştığı o tepki yazısıyla ilgili şunları söyledi:
"30 Ağustos'taki olay bir birikimin boşalma noktası oldu. O günkü kutlamaları çok basit hale getirdiler. Çelenk sunma dışında İstiklal Marşı ve kapanış gibi çok saçma ve basit bir kutlama yapıldı. Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun çok görülmesi beni rencide etti. Bunun üzerine kendi partimden olan milletvekilinin terör örgütü mensupları hakkındaki açıklamaları, hem AKP'li vekillerin 'Ne Mutlu Türk'üm' yazısının kaldırılmasını istemesi, Kürdistan'ın kurulmasının bir sakıncasının olmayacağı tarzındaki açıklamalarının birikimi vardı, bizler Türk milleti olarak hassasız. Bir boşalma gerçekleşti ve sosyal paylaşım sitesinden kendi isteğimle bu şekilde bir açıklama yaptım, hala da sözlerimin arkasındayım. Yapılanların yanlış olduğuna inanıyorum. Türkiye Cumhriyetini güçsüz gibi göstermeleri, vekilin tutup oradaki terör örgütü mensupları için 'Bizim gençler çok iyi davrdandılar' şeklindeki sözleri. Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bu sözleri tüm halkımızda büyük bir yara açtı. Maalesef Türkiye'de bir korku imparatorluğu var, herkes açıklama yapmaktan korkuyor, çekiniyor. Hele benim gibi belli bir makam sahibi insanlarda daha büyük tereddüt var. Ben yazımda da belirtmiştim, isterse müfettiş göndersinler, hiçbir çekincem çok, bugün olsa yine söylerim. Bu ülkenin çıkarları için toplumu temsil eden insanlar konuşmazsa işler kötüye gider. Ama bilsinler ki böyle insanlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır."

"ORADA DAĞLARI ÖZLEDİM DİYENLER GELSİN BİZİM SINDIRGI'NIN DAĞLARINDA GEZSİNLER"
Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, terör örgütü PKK tarafından tehdit mesajları aldığını açıkladı. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e gösterdiği tepkinin ardından Aygün'ü sözde destekleyenlerin PKK'lılar olmasının çarpıcı bir nokta olduğunu kaydeden Özgür Ertuğrul, "Bir sürü tehdit mesajları alıyorum, telefonlarla aramaya başladılar. Onlara sadece gülüp geçiyorum. Benim hiçbir çekincem yok. Herhangi bir güvenlik alma endişem de yok. Benim yerim belli, Sındırgı Belediyesi, Sındırgı meydanındayım. Telefonlarımız açık. Kim gelecekse buyursun gelsin. Bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Bana partimden şu ana kadar olumsuz bir tepki gelmedi, olumlu tepki geldi. Partimizin önde gelen isimlerinden arayanlar oldu, başkanlarımızdan arayanlar oldu. İnsanlar hep konuşmak istediklerini, ama konuşamadıklarırnı söylediler. Çok mesajlar geldi, bunların içinde olumsuzlar da var. Terör örgütü PKK yandaşı olanlar da var, sanki yıllardır CHP'liymiş gibi bana 'sen CHP'ye zarar veriyorsun' diyenler var, bunları kaale bile almıyorum. Beni çok duygulandıran mesajlar da alıyorum. Demek ki ben doğru birşey yapmışım ki bu insanlar, ülke için savaşanlar, gazisi, şehit ailesi hep olumlu tepki veriyorlar. Oralarda 'dağları özledim' diyenler gelsinler bizim bölgedeki dağları da gezsinler. Bizim Sındırgımız Kuva-yi Milliyenin başladığı dağlar, bir sürü şehitlerimiz yatıyor. Sındırgı ilçemiz Balıkesir'de en çok şehit veren yer, 28 tane şehit ailemiz var. Gelsinler şehit annelerimizle bunları açıklasınlar, onlar olumlu karşılarsa ben sözlerimi geri alacağım. Şöyle birşey var, hep mağdur bölge doğu deniyor. Batı'da herşey var deniyor. Ben iddia ediyorum, orakaki arkadaşlarımızın gözünü bağlayayım, helikoptere bindirip getireyim. Sındırgı'nın 60 kilometre ötesinde Gözören köyü var, orada indireyim gözünü açıp nereye geldiğini sorduğunuzda, 'Güneydooğuya geldik' diyecekler. Hayır, Batıda Egenin en ucundaki bir ilçenin köyüne geldiniz. Ama orada vatandaş senede bir defa Sındırgı'ya iniyor, coğrafi bir farklılık yok. Senede bir ay topladığı mantarları satarak geçimini sağlıyor, çocuğunu okutamıyor. Elektrik parasını ödeyemiyor, yiyecek ihtiyacını karşılayamıyor, hayvanlarla beraber yatıp kalkıyor. Ama ne hikmetse hep mağdur başka yerler, mağdur olan yerler hep oralar. Bir yerlerde yanlışlıklar var. Biz cumhuriteyi kurarken, bu ülkeyi kurtarırken Türk'ü ile Kürt'ü ile, Çerkezi ve Alevisiyle kurtarmışız. Ama şimdi ne hikmetse herkes kendini ayrı bir kalıba, ayrı bir düzene sokmaya çalışıyor. Sındırgımızda Kürt de var, Alevi de var, dışarıdan gelenler de var. Hiçbir kavga olmaz, sorun olmaz, akşamları beraberiz. Benim eniştem Kürt. Tüm bunlara dış mihrakların, Ermeni ve Yahudi oyunları diyebiliriz" diye konuştu.

"BU KİŞİYİ VEKİL OLARAK KABUL ETMİYORUM"
Özgür Ertuğrul, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü milletvekili olarak kabul etmediğini, etmeyeceğini bildirdi. Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürpriz bir şekilde genel merkeze çağırdığı ve özel görüştüğü Hüseyin Aygün'e parti genel merkezinin destek vereceğine inanmadığını belirten Özgür Ertuğrul, "Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Atatürkçü bir partidir, terör örgütüne yakın insanlarla kesinlikle ilişkisi olamayacak bir partidir. Zamanında terör örgütüne yakın insanlar (SHP dönemi) CHP'ye girdiğinde biz bunun zararlarını çok çektik, tekrar bu zararları çekmek istemiyoruz. Eski CHP, yeni CHP, modern CHP diye birşey yoktur. CHP Atatürk zamanında kurulmuş ve aynı çizgide devam edecektir. Bana 'işine gelmiyorsa CHP'den istifa et' diyorlar. Ben CHP'de siyasete başladım, CHP'de siyasete devam ediyorum. CHP hiç kimsenin malı değildir, birilerine peşkeş çekilecek parti değildir. Ben sonuna kadar CHP'nin arkasındayım, genel başkanımın arkasındayım, yöneticilerimin arkasındayım. Ama terör örgütü mensubu insanlara hiçbir zaman taviz vermem, arkasında da olmam. Kim ararsa arasın, Hüseyin Aygün'e de aynı lafımı söylerim. Hüseyin Aygün ile yüz yüze görüşmek istemem. Çünkü bu ülkenin Mehmetçiğine, askerine kurşun sıkan insanlardan 'gençlerimiz, kardeşlerimiz' diye bahsedilmesi kesinlikle kabul edilemez. Böyle bir kişiyi ben vekil olarak kabul etmiyorum. Bu kadar net, böyle bir insanı ben vekilim olarak kabul etmiyorum" dedi.

Özgfür Ertuğrul, sosyal ağdaki tepkisine Hüseyin Aygün'ün de tweet atarak cevap yazdığını, 'bu başkan Kürt meselesini nasıl halledecek?' diye sorduğunu söyledi. Aygün'e yine sert tepki gösteren Özgür Ertuğrul, "PKK'lılar, Dersim dağlarına gel, orada konuşması kolay, aileni şöyle yaparız, böyle yaparız diye tehdit ediyor. Meydan burada, onlar havlayan köpek ısırmaz hesabı kendi kendilerine bağırıyorlar. Yok Şemdinli dağlarına bayrak dikmişler de Sındırgı dağlarına da dikerlermiş. Er meydanı burada, gelsinler de diksinler görelim, bakalım. Sındırgı halkı Şemdinli'ye benzer mi görelim bakalım. İşin garip olan noktası, benim kendi partimden tepki gelmesi gerekirken hep PKK yandaşlarından, terör örgütü mensubplarından geliyor. Sosyal sitelerden mesaj atanların sitesine girip baktığımda ya Abdullah Öcalan'ın resmi var veya öldürülüp gebermiş teröristlerin resimleri var, bombalama eylemi resimleri var. Hiç de korkumuz yok. Hüseyin Aygün twitter mesajı atmış, 'Başkan bana bunları söylemiş ama bu başkan Kürt meselesini nasıl halledecek onu açıklasın' gibi birşeyler söylemiş. Bu ülkede Kürt meselesi diye bir mesele yoktur. Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kimse işi başka yönlere çekmesin. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, devletini, vatanını, milletini seven bir vatandaş olarak, belli bir toplumu temsil eden birisi olarak Sındırgı halkımın dileklerini yerine getirdiğime inanıyorum. Beni yolda görüp çeviren insanlar 'Özgür bu adamlar ne yapmaya çalışıyorlar?' dediklerinde benim psikolojim bozuluyordu. Ama şimdi bu açıklamayı yaptıktan sonra insanlar bana sarılıyor, kutluyor. Demek ki doğru birşeyler yapmışım" dedi.

MELİH GÖKÇEK TWITTER'DAN KUTLADI
Bu arada, Balıkesirli belediye başkanının partisinin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e ve iktidar partisine mensup milletvekillerine gösterdiği Facebook'taki tepki yazısını tweetlerden fark eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, tartışmalara dahil oldu. Başkan Gökçek, açıklamalarından dolayı Özgür Ertuğrul'u kutladığı tweetinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapamadığını partili belediye başkanının yaptığını belirtip, Sındırgı Belediye Başkanı ile tanışmak istediğini yazdı. Özgür Ertuğrul, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu ilgisine teşekkür etti. Gökçek'in tanışma teklifine sıcak bakan CHP'li Özgür Ertuğrul, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek tweet atmış, benimle tanışmak istediğini söylemiş. Ben de sayın başkanla tanışmak isterim. Tanışıp konuşmak sohbet etmek isterim. Ama herhangi bir transfer teklifine de cevabım ret olacaktır. Sadece tanışmak ve konuşmak şeklinde olacaktır" dedi.

MHP İL BAŞKAN YARDIMCISI: "BAŞKANIMIZI TEHDİT EDENLERİN ELLERİNİ KIRARIZ"
Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'a Sındırgılılar sahip çıktı. Başkanı açıklamalarından dolayı kutlayıp destek veren çok sayıda kişi, terör örgütü PKK'nın tehditlerini öğrenince büyük tepki gösterdi. Sındırgı'da her yıl düzenlenen geleneksel panayır günleriyle ilgili ilçede düzenlenen at yarışlarına katılan Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, ilçedeki her kesimden olan Sındırgılıların destek ve sevgi gösterisiyle karşılaştı. Başkanı sarılıp kutlayan Sındırgı Yörükler Derneği Başkanı Sayim Akkuş, "Tarih boyunca bu ülkede bayrağın dalgalandığı her yerde, Türk'ün olduğu her yerde hiçbir zaman için PKK hedefine ulaşamaz. Benim başkanım ne söylediyse doğrusunu söylemiştir, başkanım iyisini söyler, her zaman güzelini söyler. Bu bayrağın dalgalandığı her yerde biz varız. Türk'üm diyen herkes bu bayrağa, bu ülkeye sahip çıkacak. Biz ülkemize her zaman sahibiz. Biz Yörükler bir avuç çapulcuya pabuç bırakmayız. Osmanlı'nın tarihinden beri bu böyledir" diye konuştu.

Sındırgı'daki faaliyetlere katılan MHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Adnan Çelebi ve beraberindekiler de Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'a sahip çıktı. Terör örgütü mensuplarına da sert tepki gösteren Adnan Çelebi, "Başkanımızı tehdit edenlerin ellerini kırarız. Türkiye'de PKK'lılar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamazlar. Dersim'dekilerin derslerini buradan veririz. Başkanımızın yanındayız, buradayız, asla söz söyletmeyiz. Başkanımıza açıklamalarından dolayı teşekkür ediyoruz, yüzde yüz yanındayız" dedi.

İsmini açıktlamak istemeyen bir kadın da, Sındırgılı olduğunu, belediye başkanının sona kadar yanında olduklarını söyledi. Türkiye'nin gündeminin terör olduğunu söyleyen Sındırgılı kadın, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının bir oyun olduğunu söyledi. Terör örgütüne de tepki gösteren kadın, "Türkiye'nin gündemi terör. Hüseyin Aygün ile ilgili kaçırılma diye birşey yok, gitti, gezdi ve geldi. Başkana yapılan tehditlerden haberimiz var. Türk milletinin olduğu yerde birkaç çapulcu hiçbir şey yapamaz. Başkanımızın arkasındayız, tehditleri ciddiye almasın. Kaçırılma yok, canı, ciğeri, kardeşi, eşi, kızı orada. Gitti, gezdi, geldi. O kadar askerimiz, polisimiz kaçırıldı geri geldi mi? Gelmedi, bu nasıl geliyor? Öyle birşey yok" diye konuştu.

MHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Çelebi de ilçesindeki belediye başkanına sahip çıktı. Şerife Çelebi, "Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığını düşünmüyorum, bunlar gerçek dışı. Başkanımıza katılıyorum, destekçisiyiz. Bir avuç çapulcuya kimse pabuç bırakmaz. Bütün vatan doğrunun yanında. Onun (Hüseyin Aygün) canı istediği zaman gidip gezip gelebilir, istediği yere gidebilir. Biz buradayız gelebilir, her zaman karşılarız burada" diyerek tepkisini dile getirdi.

ŞEHİT BABASI BEDDUA ETTİ
Sındırgı panayır yerindeki at yarışlarını izlemeye gelen belediye başkanına şehit babası da tam destek verdi. Gözleri dolan Kemal Kaya (77) isimli şehit babası terör örgütüne ve destekleyenlere beddua etti. Şehit oğlunun ateşinin hala yüreğinde yandığını söyleyen acılı baba Kemal Kaya, "Benim oğlum 1988'in 21 Mayısını 22'ye bağlayan gece şehit düştü. O günden beri yüreğim yanıyor. Gerek devlet gerek hükümet olarak bu teröristlere hak tanıyan, dağ başındakilere yardım eden şahısları hiç tanımıyorum. Allah Türkiye'me göz dikenlerin gözünü kör etsin. İnşallah emellerine o şekilde ulaşsın onlar. Onlara (teröristler) hak verip tanıyorlar, onlara sarılıyorlar. Teröristleri tanıyanları Allah kahretsin, kahrını versin. Kahrolsunlar. Milletimiz, vatanımız sağ olsun. Allah geride kalanlara sağlık, selamet versin. Hepiniz şanlı ve şerefli olun. Dininize, iyi niyetinize sadık kalın" diye konuştu.

Sındırgılıların gösterdiği teveccüh ve desteklerinden dolayı son derece mutlu olduğunu, bunların moral olduğunu belirten Özgür Ertuğrul, "Halkımızın desteği bizi ancak gururlandırır. Destek oldukça hizmetlerimiz devam eder, çünkü bunlar moraldir. Moral olunca çalışma performansı daha verimli oluyor. Hepsinden Allah razı olsun. Sındırgımız için, vatanımız için, ülkemiz için hizmletlerimize devam edeceğiz" dedi.

04.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP'li Başkandan Sert Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi