Şifrem?
168 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Engellilerin Sorunları Masaya Yatırıldı
Ayvalık'ta, bu yıl 20. si düzenlenen Uluslar arası Engelliler Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında önceki gün Sarımsaklı’da bulunan Vilayetler Hizmet Birliği Kampı’nda bulunan konferans salonunda ‘Ulaşılabilirlik-Erişilebilirlik ve Prim Destekli Bakım Yasası’ ile ilgili 2 panel düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Panele; Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Danışmanı Abdullah Şahin’in yanı sıra Engelliler ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü Uzmanı Gamze Fevzioğlu, Hukuk Danışmanı Recep Kısacık, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılardan Abdullah Güven yaptığı açılış konuşmasında, devlet olarak engellilerin her daim yanında olduklarını, engellilerin sorunlarının çözümü için yoğun bir çaba içinde olduklarını vurgulayarak, 20. Ayvalık Uluslar arası Engelliler Kültür ve Sanat Şenliklerine ev sahipliği yapan Ayvalık ve Küçükköy Belediyelerine teşekkür etti.

Güven’in ardından söz alan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, belediye olarak engelli vatandaşların erişimi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Ayvalık, özellikle ortopedik engelli vatandaşlarımızın erişimi için zor bir ilçedir. Bunun sebebi, tescilli tarihi binanın ilçe sınırları içinde olmasıdır. Buna karşı belediyemiz erişimin engelli vatandaşlarımızın en önemli haklarından biri olduğu bilinci ile kentimizi tüm engelli vatandaşlarımızın kolay yaşanabilir hale getirilmesi için bir çok çalışma yapıyoruz. Belediyemize ait otobüslerimizin üçte birini engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik. Belediyemiz bünyesinde bulunan ve 10 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Engelli Eğitim Merkezinde zihinsel engel çocuklarımız, tahsis ettiğimiz bir servisle her gün evlerinden alıp, evlerine bırakarak ücretsiz eğitim alınması sağlanmaktadır” diye konuştu.

Panelde konuşmacılardan Engelliler ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü Uzmanı Gamze Fevzioğlu ise, Ulaşılabilirlik ve erişebilirlik konusu ile engellilik tanımı ve engellilerin hareket kısıtlılıkları ile ilgili toplumsal sorunları slayt gösterimi ile salonda bulunanlara anlattı. Panelistlerden Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin de, 20 yıldır Türkiye’nin dört bir yanı ile yurt dışından gelen engellileri Sarımsaklı’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Küçükköy Belediyesi olarak beldemizde yaşayan ve beldemizi ziyaret eden engelli vatandaşlarımızı gözeterek, belde sınırları içinde bulunan cadde ve sokaklardaki kaldırımları rahatlıkla kullanabilmesini sağladık. Sizlerden ricam, beldemizde bulunduğunuz süre içinde var olan eksikliklerimizi bizlere iletmenizdir. Sizleri sadece 20 yıl değil, yüzlerce yıl aramızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİREYSEL BAKIM SİGORTASI İLE BOŞ DEVLET KADROLARININ DOLDURULMASINI İSTEDİLER
Konuşmacılardan Recep Kısacık ise, engellilerin ulaşılabilirlik ve erişilebilirli konularında devletin yasal mevzuatları kapsamında birçok hak sahibi olduğunu vurgulayarak, “Erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik her şeyden önce anayasal bir haktır. Anayasa karşısında toplumun her ferdi eşit haklara sahiptir. Engelliler için yapılan kanuni düzenlemeler kapsamında ayrıcalıklı hukuki hakları da halen daha yürürlüktedir. Bu kapsamda engelli birey, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik konularında hukuken de yalnız değildir” ifadelerini kullandı. Konuşmacıların ardından söz alan panele katılanlar, Engelli bireylere bakım sigortası ile ilgili yasanın çıkarılmasının zorunluluk olduğunu vurgulayarak, parlamentoyu oluşturan tüm siyasi partilerin bir araya gelerek söz konusu kanun tasarısının yasalaşması için tüm çabanın gösterilmesi istedi.

İZMİRLİ ENGELLİLERDEN TÜRKÖZEN VE ERGİN’E PLAKET
Panele katılan engelliler ise, engellilerin istihdam alanlarında boş olan devlet kadrolarına yapılabilmesi için gereken çalışmaların ivedilikle tamamlanmasını istediği gözlendi. Panel sonrasında İzmir Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hayrettin Yaşar, 20 yıldan bu yana Türkiye’deki engellilere kısa da olsa hayatlarına renk katan şenlikleri gerçekleştiren Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’e birer plaket vererek, şükranlarını sundu.

17.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Engellilerin Sorunları Masaya Yatırıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi