Şifrem?
121 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bahçeli Balıkesir Halkına Seslendi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın gizli bir gündemi olduğunu, Başbakan'ın bu gizli gündemi halktan sakladığını, gündemin içeriğinin terör örgütü ile alakalı olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, 'Bu örtüyü kaldırıp altındaki oyunu görün' dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Partisinin düzenlediği referandum mitingi için Balıkesir'e gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, ilk olarak belediyeyi ziyaret etti. Mahalli seçimlerin ardından Balıkesir Belediye Başkanlığı'nı kazanan MHP'li İsmail Ok'u makamında ziyaret eden Devlet Bahçeli, Ok ve ekibini kutladı. Genel Başkanını çiçeklerle karşılayan Belediye Başkanı İsmail Ok, makamda çalışmalarıyla alakalı bilgiler verdi. MHP lideri burada önüne konulan mikrofonları geriye çevirerek konuşmayacağını belirtti. Devlet Bahçeli, yanına gelip kendisine çiçek veren küçük bir kız çocuğunu öpüp sevdi.

Gazetecilerin dışarıya çıkarıldığı belediye ziyaretinin ardından miting alanına gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Herkesin arzuladığı siyasi partiyi desteklemesinin en doğal hakkı olduğunu belirten Bahçeli, tüm vatandaşları 12 Eylül tarihinde sandık başına giderek oy kullanmaya çağırdı.

Konuşması sırasında dili sürçen Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de yapılacak referandumu mahalli idareler seçimi olarak telaffuz etti. Hatasını sonradan düzelten Bahçeli, evet yada hayır diyerek herkesin tercihini belirteceğini, ancak buradan çıkacak sonucun mili bir sorumluluk taşıyacağını savundu. İktidar partisinin bu süreçte gerilim politikası uyguladığını belirten Bahçeli, 8 yıllık AK Parti iktidarının acziyet içinde bulunduğunu ve başarısız olduğunu söyledi.

MHP lideri Bahçeli, "8 yılda AKP ve yandaşlık yapmış olanlar haksız şekilde servetine servet katmış durumdadır. Bunun üzerini örtüp siyasi ve stratejik taktik uygulamaktadırlar. İlerici-gerici, laik-anti laik diye Türkiye'yi bölme gayreti içerisindeler. İnsanları inanç temelinde farklılıklara yönlendiriyorlar. Bölücü terör hala başımızda, şehitlerimiz olurken hala sayın Başbakan etnik temelli bölücülere bilerek veya bilmeyerek meydan veriyor. Bugünkü AKP yönetimini uyarabilirsiniz. Temmuz 2011'de de iktidarı değiştirebilecek bir yol haritasını çizmiş olabilirsiniz. Bu tarihi iyi değerlendirmelidir. Ama tüm bunları yaparken de ayrışmalara, cepheleşmelere dikkat ediniz. Televizyonda programa çıkıyor, bir kuruluşa ziyarete gidiyor aynı şeyi soruyor. Basın mensuplarına da 'tercihini söyle bakalım' diyor. Eğer söylemezse 'tercihin belirsiz, sen bertaraf olursun' diyor, despotluk bu. Ülkeyi sivil darbe anlayışıyla yeni bir düzene sürüklüyor" dedi.

"82 ANAYASI'NDA GEÇİCİ 15. MADDE İLE 12 EYLÜL'Ü EZDİK AMA KİMSE BİZE TEŞEKKÜR ETMEDİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1982 Anayasası'nın yüzde 92 evet ile kabul edilirken yüzde 8 hayır oyu kullanıldığını söyledi. Bahçeli şunları kaydetti:

"Yani 82 Anayasası'na ülkenin yüzde 8'i ret oyu verdi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, partiyi kurarken, milli görüş gömleğini çıkarıp atarken bu yüzde 8'lik retçiyle mi kurdu partiyi? Yüzde 92 evette ne kadar AKP'li oy kullandı açıkla. 17 defa değişiklik için gayret gösterilmiş. 15 değişiklikte toplam 85 madde değişti. 82 Anayasası 177 maddeden 85'i değişti. Şimdi 29'unu değiştirmek için gayret gösteriyorsun. Bunu yaparken de 12 Eylül'ü yerle bir ettiklerini söylüyorlar. Maalesef buna inananlar da var. 82 Anayasası'nın maddelerini değiştiren o günkü iktidarların 12 Eylül'ü nasıl ezdiklerini görmeyecek bugün kalkıp ülkücü şehitler üzerinden istismar yapacaksınız. İster evet verirsiniz, ister hayır oyu verirsiniz. Çünkü ülke senin, karar da senin olacaktır. Geçici 15b Madde'nin 2. fıkrasında değişiklik yapan MHP'ye '12 Eylül'ü eziyorsunuz' diye teşekküre gelemeyenler televizyonlarda ülkücülük adına istismarlarda bulunuyor.

Demek ki bunun ardında bir oyun var, bu oyunu görün. Başta AKP'ye oy verenler, kararsızlar bu oyunu görmelidirler. 29 madde olayı gerçekte gizli bir gündemi içeriyor. Kömür, fasulye, yoğurt, buzdolabıyla milleti kandırma. Mecliste uzlaşma için siyasi partilerin görüşleri alınsın.

Demokratik uzlaşma için mutabık olmak varken, 29 maddeyi AKP milletvekileriyle hazırlayıp dayatması, 336 oyla bu değişikliği yapıp milletin huzuruna geliyor. Sayın Başbakan niye böyle yapıyorsun, nedir senin gizli gündemin? Açıklayamıyorsan biz gerçekleri aralarız. Gizli gündem PKK açılımı, Bölünmeye doğru Türkiye'yi sürükleyeck hukuki zemine anayasayı hazırlamaya çalışıyorsun. Diyarbakır'a gidip Kürt sorunu deyip ne olduğunu söylemiyorsun.

Demek ki gelecekte PKK'nın isteklerini yerine getirecek bir iz sürmek istiyor. Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını niye değiştiriyorsun? Bugünkü HSYK'ya güvenmiyor, diğer kurumlar gibi yandaş hale getirmek istiyor. PKK için yol izi arıyor. Hain taşla iki kuş vurmak istiyor, yolsuzluklardan sıyrılabilmek ve yüce divandan kaçmak için. O örtüyü yırtın ve altındaki gizli gündemi görün. MHP'ye yalan ve iftiralarda bulunuyor. PKK ile ruh ikizi olmuşlar diyor, bu terbiyesizliktir, edepsizliktir. PKK il işbirliği yapan, görüşen kim? Bunları neden saklıyorsun? Ama hepsi açığa kavuşacak. Türkiye'yi okyanus ötesine, Avrupa Birliği'ne peşkeş çeken zihniyetin hesabını bir bir soracağız. Eğer Yüce Divan'a ve yargıya göndermezsem namerdim.

Sayın Başbakan korku sarmış, 13 Eylül'ü düşünüyor. Fitne fesat peşinde. Aydın'da Menderes'i Sivas'ta Muhsin Yazıcıoğlu7nu istismar ediyor. Ülkücü şehit Pehlivanoğlu'nun son mektubunu alıp belli bölümlerini okurken sesi değişiyor, yutkunuyor, ekrana bakıp boncuk boncuk ağlama numarası yapıyor, karşısında da sulu gözlü bir başbakan yardımcısı onu görünce ağlıyor, başbakan ağlayınca alayı birden ağlıyor. Eğer ağlayacaklarını bilseydim 50 NC ile selpak kağıt mendil gönderirdik. 12 Eylül'de anayasa değişikliği yapılacaksa yapılır, niye seçim havasına sokuyorsun. Başbakanın evette tereddüt ve kaygısı var. Devletin ne imkanı varsa kullanıyor. Ama işte yalın ve dürüst, iftara 1 saat kala meydan burada. Bu iktidara dur demek, uyamak lazım. Bu görev öncelikle AKP'lilere düşüyor. Açılımın içeriğini anlat diyecekler, gizli gündemi anlat diyecekler, AKP'liler bu desteğini çekecek ve çok ciddi bir uyarıda bulunacaklardır."

BAHÇELİ'DEN CHP'YE GENEL AF UYARISI
MHP lideri Devlet Bahçeli Balıkesir'deki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün meydanlarda dile getirdiği genel af ve seçim barajıyla alakalı vaatlerine tepki gösterdi. MHP'nin 40 yıllık köklü bir parti olduğunu hatırlatan Bahçeli, "MHP kimsenin ne arka tekeri olur ne vagonu olur" diyerek Başbakan'a cevap verirken, hayır kampanyasını yürütenlerin daha dikkatli davranmaları ve söylemlerine de dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Devlet Bahçeli, "Böyle bir ortamda genel aftan söz etmek bir gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci gafletir.

Siyasi partiler dikkatli olmalıdırlar. Herkes bu manada haddini bilmelidir. MHP olarak bu anayasa değişikliğine geleceğimiz için daha huzurlu bir Türkiye, istikrarlı bir Türkiye başlangıcı için hayır diyoruz" dedi.
Konuşmasının sonunda halka karanfil atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, akşam saatlerinde biten mitingin ardından iftar programına katılmak üzere Bursa'ya geçti.

27.08.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

gokmen / balıkesir
abartı..
bencede cok az kişi vardı miting alanı kücük bi yerdi ama orası bile dolmadı..
30.08.2010 16:01:35
ALİ / BALIKESİR
BAHÇELİ
10.000 DEGİL İZLEMEYE GELEN 2.500 FALAN BALIKESİR GEN TR.TARAFLI HABAR YAPMA
27.08.2010 12:28:24
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bahçeli Balıkesir Halkına Seslendi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi